Het ontstoppen van een riool is geen kinderwerk. Leidingen die onder de grond liggen en waar je niet zomaar bij kan, zijn niet zo fijn om mee te werken. Je kunt niet zo goed zien wat je doet laat staan zien wat het probleem is. Gelukkig hebben experts hier wel het gereedschap voor. Deze mensen hebben alles wat je nodig kunt hebben om een riool te inspecteren en het probleem te verhelpen. Omdat een probleem met het riool al snel kan leiden tot grote problemen is een ontstoppingsdienst Arnhem vaak 24 uur per dag bereikbaar voor noodsituaties. Als je namelijk wacht tot de volgende ochtend kan het al veel schade hebben aangericht of een aantal dagen nog stinken in huis en dat wil je niet.

ontstoppingsdienst Arnhem

Camera

Voordat je allerlei chemisch spul de leidingen ingooit is het belangrijk om te kijken wat het probleem is. Omdat je niet met je blote ogen om hoeken kan kijken moet hier een andere oplossing voor komen met leidingen. Gelukkig hebben de mensen die iedere dag werken met rioleringen slangen mee waar een camera in zit. Deze slang kun je door het riool heel loodsen en door de zaklamp en de camera kun je op een tablet live meekijken met de slang. Zo kun je zien waar deze slang tegen aanloopt. Vervolgens kun je dit probleem heel eenvoudig oplossen omdat je precies weet wat er moet gebeuren. Zo kun je na de behandeling nog een keer kijken of het helemaal weg is of dat er nog iets gedaan moet worden. Zo voorkom dat het probleem weer opbouwt en er binnenkort weer iemand langs moet komen.

Andere problemen

Naast een verstopt riool zijn er nog meer problemen die te maken hebben met het riool die vervelend kunnen zijn. Dit kunnen bijvoorbeeld vliegjes zijn. Rioolvliegjes zijn vliegjes die hun eitjes in het riool leggen en dan naar boven komen. Zo lijkt het soms alsof ze van buiten komen, maar ze hebben gewoon hun nestjes binnen jouw huis. Het duurt dus vaak heel lang voordat je erachter komt waar het vandaag komt. De meeste mensen komen er pas achter als een ontstopper een camera door het riool heen haalt en de nesten vindt. Als het probleem gevonden is moet je er wel wat aan doen. Je kunt dit laten doen of zelf doen, maar je moet er in ieder geval voor zorgen dat het gedaan wordt. Ook is het handig als je weer vliegjes ziet een controle te laten doen of er nog nestjes zijn die je hebt gemist. Een ontstoppingsdienst Arnhem is hier uitermate geschikt voor, omdat ze over al het materiaal beschikken. Deze kun je ook 24 uur per dag bellen in nood.

Door Redactie