logo-preventieshop

Ongelukken gebeuren. We hebben het allemaal meegemaakt: de snee in de vinger van het snijden van een tomaat, de bult op het hoofd van het struikelen over een schoen, of nog erger. Dit zijn de momenten die ons doen beseffen hoe belangrijk het is om een EHBO-koffer in huis en bedrijf te hebben. Laten we eens nader bekijken waarom iedereen zo’n waardevolle kit tot zijn beschikking moet hebben.

EHBO-koffer-BHV

De basis van eerstehulpkits

Een basis EHBO-kit moet gevuld zijn met een aantal essentiële artikelen om ervoor te zorgen dat je snel en verantwoord kunt reageren als er iets gebeurt. Hieronder vallen verbandmiddelen in verschillende maten en vormen, antiseptische doekjes en zalven, gaaskompressen, scharen, pincetten, plakband, instant cold packs, handschoenen, oogspoelvloeistof en meer. Je kunt ook zaken als aspirine (als het niet gecontra-indiceerd is voor iedereen in je huis) en antihistaminica voor allergische reacties toevoegen. Als je beslist welk type verbanddoos je nodig hebt voor je huis of bedrijf, bedenk dan of er speciale behoeften zijn waar je rekening mee moet houden – zoals diabetici of mensen die speciale medicijnen nodig hebben – en zorg ervoor dat de doos alles bevat wat nodig is om in die behoeften te voorzien.

Er zijn ook geavanceerde kits beschikbaar

Er zijn meer geavanceerde kits verkrijgbaar voor verschillende soorten industrieën; deze bevatten items die specifiek zijn voor bepaalde activiteiten en werkplekken zoals restaurants, magazijnen, bouwplaatsen of medische centra. Er zijn zelfs kits die speciaal ontworpen zijn voor buitenactiviteiten zoals kamperen en wandelen en die artikelen bevatten als insectenwerend middel en zonnebrandcrème. Sommige kits worden geleverd met instructiemateriaal, zodat gebruikers vertrouwd kunnen raken met het juiste gebruik ervan voordat zich een noodsituatie voordoet. Welk type kit je ook kiest, zorg ervoor dat het voldoet aan de minimumeisen van de OSHA.

Niemand wil dat er ooit een ongeluk gebeurt, maar een verbanddoos in de buurt kan ervoor zorgen dat je snel en effectief kunt reageren als er toch iets gebeurt. Van basiskits voor thuis, gevuld met essentiële zaken als verband en zalf, tot geavanceerde industriespecifieke kits met gespecialiseerde zaken als insectenverdelger of zonnebrandcrème – er is een optie voor iedereen! Een goed gevulde EHBO-kit is een absolute must voor elk huis of bedrijf; wacht niet tot een ramp toeslaat voordat je weet waarom!

Door Redactie